Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis duminică după-amiază avertizări de Cod galben cu privire la posibile inundații locale valabil până la ora 24 pentru râurile Crișul Repede, Crișul Negru și Crișul Alb în județul Bihor.

Potrivit hidrologilor, citați de Agerpres, ca urmare a precipitațiilor și a apei rezultate în urma topirii stratului de zăpadă din zona montană înaltă se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie care să provoace  depășiri ale cotelor de atenție cu posibile inundații pe bazinele hidrografice din Bihor, Arad, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Depășiri ale cotelor de atenție sunt posibile pe râurile mici din bazinele hidrografice superioare, mijlocii și inferioare ale Crișului Repede, Crișului Negru și Crișului Alb.

Fenomene hidrologice periculoase se mai pot petrece în bazinele hidrografice Crasna și Someș cu efecte în județele Sălaj, Maramureș și Satu Mare.

De altfel, directorul Agenției Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat duminică pentru Digi24 că în săptămâna viitoare regiunile Crișana, Transilvania și Banat se vor afla sub influența unui câmp de presiune scăzută fapt pentru care se vor confrunta cu precipitații.

Temperaturile, cu maxime de 22 – 23 grade Celsius, vor fi mai scăzute decât săptămâna aceasta.