Mai multe localităţi din judeţul Bihor, inclusiv Oradea, au fost vizate, duminică după amiază, de o avertizare de tip cod portocaliu de vreme severă.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, codul a fost emis pentru intervalul orar 16.55 - 18, în: Oradea, Marghita, Săcueni, Popeşti, Sânmartin, Tileagd, Diosig, Oşorhei, Suplacu de Barcău, Brusturi, Nojorid, Tăuteu, Sălard, Balc, Biharia, Sântandrei, Chişlaz, Ineu, Derna, Sârbi, Abram, Borş, Girişu de Criş, Roşiori, Abrămuţ, Cherechiu, Cefa, Ciuhoi, Cetariu, Sănnicolau Romăn, Buduslău, Toboliu, Tămăşeu, Săcădat, Paleu, Gepiu, Spinuş, Boianu Mare, Viişoara.

Meteorologii estimează că "se vor înregistra averse ce vor cumula local 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot avea aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici şi medii".

Precipitaţiile abundente au inundat mai multe străzi în oraşul de pe Criş.

Potrivit informaţiilor disponibile pe grupul de Facebook Infotrafic Bihor, printre străzile inundate s-au numărat Louis Pasteur, în zona Centrului de Transfuzii şi mai ales în zona intersecţiei cu magazinul Crişul, unde apa măsoară zeci de centimetri, intersecţia Bulevardelor Dacia cu Decebal, dar şi strada Olimpiadei, în zona Stadionului Municipal. De asemenea, potrivit internauţilor, în jurul orei 17.45, exista pericol de acvaplanare în zona Podului CFR din Dragoş Vodă, în zona Lukoil. La ora 18, era inundată și zona Kaufland, din Decebal.

Şi în zona centrală a Oradiei au fost probleme, mai mulți localnici sunând la 112 și cerând ajutorul pompierilor.

"În momentul de faţă (ora 18.05 n.r.) echipajele de pompieri acţionează pentru evacuarea apei din subsolurile a trei locuinţe din Oradea, de pe străzile Principatelor Unite, Republicii, Ştefan Octavian Iosif, dar şi din subsolul unei clădiri din Pasajul Vulturul Negru", a declarat BIHOREANULUI maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.