Se anunță furtuni puternice în județul Bihor și, de altfel, în tot nord-vestul României. Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare de cod portocaliu, anunțând că vor fi vijelii puternice și „grindină de medii și mari dimensiuni”.

Codul portocaliu este valabil inclusiv în Bihor de sâmbătă, de la ora 15, până duminică dimineața, la ora 06.

„În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, local în Banat și Transilvania, precum și în nord-vestul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70...90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și izolat peste 50 l/mp”, transmit meteorologii ANM.

În același timp, pentru ziua de sâmbătă, a fost emis un cod galben de căldură, ce vizează și județul Bihor. „Valul de căldură se va menține în Maramureș, nordul Crișanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continentală, regiuni unde se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități”, arată ANM. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!