Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni după amiază, o avertizare meteo imediată de tip cod portocaliu valabilă pentru judeţul Bihor şi pentru mai multe localităţi din Caraş Severin.

În Bihor, este vizată zona de munte de peste cota 1800 m, dar şi localităţile Ştei, Bunteşti, Pietroasa, Lunca, Rieni, Vaşcău, Câmpani, Nucet, Criştioru de Jos.

Potrivit ANM, până la ora 17.15, se vor înregistra "averse torenţiale care vor cumula peste 25-35 l/mp", în condiţiile în care "în zona avertizată s-au cumulat în jur de 40-50 l/mp în ultimele 2 ore", dar şi grindină, intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice.

Pe de altă parte, alte localități din Bihor și Timiș sunt sub cod galben de vreme rea, între orele 16.30 - 17.30.

În acest interval se vor semnala „averse care vor cumula 20...30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni”. Din județul nostru sunt vizate localitățile: Tinca, Ceica, Holod, Cociuba Mare, Șoimi, Olcea, Uileacu de Beiuș, Răbăgani,  Căpâlna și Sâmbăta.

UPDATE:

Avertizarea de tip cod galben s-a prelungit, până la ora 20, pentru localitățile: Marghita, Valea lui Mihai, Sânmartin, Tileagd, Oșorhei, Șimian, Curtuișeni, Ineu, Hidișelu de Sus, Sălacea, Tarcea, Copăcel, Cherechiu, Buduslău, Săcădat și Paleu.