Judeţul Bihor este vizat de două avertizări hidrologice, una tip cod galben şi una tip cod portocaliu.

Codul portocaliu intră în vigoare luni la ora 20 şi este valabilă până marţi la ora 16, vizând bazinele hidrografice Barcău, Crişul Repede şi Crişul Negru. Ulterior, în bazinele Barcău şi Crişul Repede, va rămâne în vigoare un cod galben până miercuri la ora 6.

Luni, prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, unde s-au dispus măsuri specifice pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă ce se pot produce ca urmare a manifestării fenomenelor hidrologice periculoase, cu un grad de intensitate mare.

"În acest context, a fost precizat faptul că, până la ora convocării şedinţei extraordinare, în judeţul Bihor, ca urmare a precipitaţiilor abundente, în localitatea Tinca (râul Crişul Negru) s-a depăşit cota de atenţie cu 6 centimetri, iar în localitatea Holod (râul Holod), cota de atenţie a fost depăşită cu 35 centimetri", se arată într-un comunicat al comitetului.

Comitetul a dispus măsuri de monitorizare a evoluţiei fenomenelor hidrologice de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, insistându-se asupra asigurării permanenţei la sediul primăriilor.