Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică după amiaza, o avertizare imediată de COD ROŞU de furtuni pentru mai multe localităţi din Bihor.

Avertizarea este valabilă până la ora 16.50. Zonele vizate sunt: Ștei, Buntești, Pietroasa, Lunca, Drăgănești, Rieni, Câmpani, Budureasa;

"Se vor semnala averse torenţiale care vor depăși 35...45 l/mp - în zona avertizată în ultima oră s-au acumulat peste 50...60 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, vijelie", a transmis meterologii.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, persoanele aflate în zonele vizate de codul roşu au primit mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert.

"Recomandăm bihorenilor ca pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcţie ori care prezintă elemente arhitectonice care pot fi smulse de vânt. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanţă sigură faţă de copaci sau stâlpi de electricitate", a precizat reprezentanta ISU Crişana.

Întreg judeţul Bihor se află sub cod galben de furtuni până duminică, la ora 23.

UPDATE: 

ANM a actualizat avertizările meteo imediate, emiţând una de COD PORTOCALIU pentru Salonta, Batăr, Ciumeghiu, Nojorid, Tulca, Husasău de Tinca, Cefa, Sănnicolau Romăn, Mădăraș, Gepiu, Mădăras. Potrivit meteorologilor, se vor semnala "averse torenţiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, vijelie". Avertizarea este valabilă până la ora 17.30.