Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare cod galben de ninsori, ploi abundente şi intensificări de vânt, valabilă pentru numeroase judeţe din ţară, de duminică de la ora 20.00, până luni, la ora 11.00.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în noaptea de duminică spre luni şi în prima parte a zilei de luni vor mai fi precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi izolat se vor acumula cantităţi de peste 25 de litri pe metru pătrat.

În acest interval ninge la munte, în estul şi sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei şi în sud-estul Olteniei, iar în Dobrogea predomină ploile. În sud-estul teritoriului vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări, iar în Muntenia, sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va viscoli ninsoarea.

Totodată, duminică, până la ora 20.00 rămâne în vigoare codul galben anunţat sâmbătă, de ninsori, ploi abundente, polei şi intensificări de vânt. Potrivit acestei avertizări, duminică vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, sub formă de ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană, mixte în Transilvania şi în sudul Moldovei şi ploi în Dobrogea, nordul şi estul Munteniei.

În aceste zone, cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25 - 30 de litri pe metru pătrat în Carpaţii Orientali şi în estul teritoriului. Vântul va avea intensificări temporare, iar în zona de munte şi în sud-vest va viscoli ninsoarea.