Deşi vara e, teoretic, pe picior de plecare, Bihorul fierbe! Avertizarea de cod galben, valabilă sâmbătă şi duminică, se transformă în portocaliu.

"În judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Botoşani, Iaşi, Bacău şi Vaslui vor fi temperaturi maxime de 37 - 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat", a anunţat duminică, pe site-ul său, Agenţia Naţională de Meteorologie.

De altfel, ANM a anunţat că luni şi marţi, valul de căldură va persista în toate regiunile, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi îndeosebi în zonele de câmpie şi de podiş.

Pe de altă parte, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a informat că, având în vedere avertizările de cod portocaliu, valabil pentru judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Botoşani, Iaşi, Bacău şi Vaslui, pe drumurile naţionale şi autostrăzile din aceste zone este posibilă interzicerea temporară a circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 31.08 – 01.09.2015 în intervalul orar 11:00 – 20:00.

Citiţi şi Recomandările medicilor pentru zilele caniculare!