Continuă restricţiile de trafic aplicate de Compania de drumuri din cauza caniculei. Cel puţin vineri şi sâmbătă, circulaţia maşinilor de mare tonaj pe drumurile naţionale şi autostrăzi este interzisă între orele 10 şi 20, în judeţele afectate de codul roşu şi portocaliu. Regula se aplică şi în Bihor, aflat sub cod roşu.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), restricţia se aplică pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone având în vedere temperaturile maxime cuprinse frecvent între 36 şi 42 de grade.

Sunt exceptate autovehiculele care asigură transporturi de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturi funerare şi poştale, transporturile de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi, de mărfuri sub temperatura controlată, transporturile pentru tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, vehiculele pentru salubrizare, cele care transportă apă îmbuteliată, transporturile de produse provenite din exploatări agricole, precum şi transporturile militare implicate în exerciţii multinaţionale.

"Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.  Reamintim că informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/264.33.54 şi 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro", arată comunicatul.