Codul rutier a fost modificat printr-o lege publicată luni care stabileşte, printre altele, că pentru reînnoirea permisului auto va fi obligatorie vizita medicală, scrie realitatea.net.

Legea nr. 203/2012 pentru modificarea si completarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 760, din 12 noiembrie 2012, după ce a fost adoptată de deputaţi la finalul lunii octombrie, iar de senatori în septembrie.

Noile reglementări, care se vor aplica din data de 19 ianuarie 2013, prevad ca mopedele sunt considerate autovehicule, ceea ce înseamnă că pentru a le conduce este nevoie de permis de conducere.

Permisul poate fi obţinut numai de persoane cu vârsta minimă de 16 ani împliniţi. Permisul pentru categoria AM va fi valabil 10 ani, iar obtinerea lui va fi conditionata, la fel ca in cazul celorlalte categorii, de sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor si comportamentului.

O alta modificare la Codul Rutier, prevazuta in legea adoptata marti de deputati, se refera la reinnoirea permisului de conducere, care se va face doar dupa un control medical prealabil.

Noile reglementari rutiere stabilesc ca prelungirea valabilitatii administrative a permisului de conducere este conditionata de efectuarea verificarii medicale corespunzatoare categoriilor de permis detinute.

sursa: Realitatea.net