Două incidente aviatice înspăimântătoare şi asemănătoare au avut loc în Olanda şi America.

Motorul unui avion Boeing 747 cargo, care a decolat din Maastricht spre New York, a explodat şi a determinat o aterizare de urgenţă, pentru ca peste câteva ore aceeaşi defecţiune să se petreacă la un avion Boeing care ducea 231 de pasageri din Denver spre Honolulu.

În ambele situaţii, bucăţi din motor au căzut la sol, dar singura victimă este o femeie din Olanda. În America, surprinzător, nicio persoană nu a fost rănită.

Pericol de sus

Potrivit Digi24.ro, avionul cargo care a decolat sâmbătă după-amiază din Maastricht a pierdut mai multe piese în urma exploziei unuia dintre cele patru motoare, survenită imediat după decolare. 

Bucăţi de metal au crezut în împrejurimile localităţii Meerssen, rănind o femeie în vârstă şi provocând stricăciuni la mai multe autoturisme.

Avionul aparţine companiei aeriene britanice Longtail Aviation şi a fost redirecţionat către aeroportul din oraşul belgian Liege, unde a aterizat. Fotografii cu resturile motorului căzute din aer au fost postate pe Facebook, iar într-una din ele se vede o schijă metalică înfiptă în capota unei mașini.

Spaimă în cer

Bizar, dar un incident similar s-a petrecut câteva ore mai târziu în Statele Unite. Un alt avion Boeing, de data aceasta de călători, cu 241 de persoane la bord (231 pasageri şi zece membri ai echipajului), a avut o defecţiune similară: unul dintre motoare a explodat în aer.

Avionul s-a întors pe aeroportul Denver, de unde a şi decolat, şi a aterizat în siguranţă. Nici unul dintre oamenii aflaţi la bord nu a fost rănit, dar toţi au tras o sperietură zdravănă.

„Oricum îmi este cam teamă să zbor, dar am urcat în avion, mi-am zis că arată bine, e curat, arată destul de nou, totul va fi bine. Și dintr-o dată, a fost această mare... pur și simplu puteai simți, ca o bubuitură, am auzit-o și am început să ne zdruncinăm”, a povestit o femeie care s-a aflat în avion. Alţi pasageri au spus că au putut vedea pe geamurile aeronavei fumul şi flăcările de la motor şi au crezut că vor muri.

În acelaşi timp, locuitorii orăşelului american Broomfield, statul Colorado, vedeau cum bucăţi din motor cădeau la sol. Resturile au căzut în curţile unor case, pe străzi, în parcuri şi numai o minune a făcut ca nicio persoană să nu fie rănită.

Poliția i-a rugat pe localnici să nu atingă resturile până când nu sosesc autoritățile să securizeze zona.