Decizie discutabilă luată la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Un document publicat, joi, de ziarul Ring, arată că DNA vrea să monteze microfoane şi camere video în miniatură în sticlele Coca Cola de 0,5 litri.

Potrivit sursei citate, actul a fost semnat de şefa instituţiei, Laura Codruţa Kovesi, care şi-a dat, astfel, acordul ca DNA să cheltuiască aproximativ 92.800 de euro, din fonduri europene şi de la bugetul de stat, pe echipamente de ascultare şi înregistrare de ultimă generaţie, dar şi pe obiecte în care acestea să fie ascunse.

În document, care e de fapt un extras din caietul de sarcini, scrie negru pe alb că instituţia să cumpere sticle "de plastic Coca-Cola de 0,5 litri", care se găsesc "pentru consum în România, cu separare volum lichid de spaţiu de înregistrare".

Dacă decizia va fi concretizată, în sticlele de Cola va trebui prevăzut spaţiul necesar pentru a fi disimulate minicamere video digitale cu obiectiv tip "button", cu nasturi negri sau albi şi să aibă deja montate microfoane "tip knowles".