Iubitorii de animale se mobilizează pentru construirea unui nou adăpost pentru căţeii fără stăpân în Bihor.

Primăria Salonta a notificat adăpostul „Antonia Save Animals” de la marginea acestui oraş, unde peste 200 de animale sunt îngrijite de administratoarea Antonia Kertesz şi alţi voluntari, că nu-i va mai prelungi contractul de concesiune pentru teren, aşa că va trebui să găsească un nou amplasament.

Conform adresei pe care ONG-ul a primit-o luna trecută, ca răspuns la cererea pentru prelungirea contractului de concesiune, în vecinătatea adăpostului „sunt în derulare mai multe proiecte de investiţii pentru realizarea unei zone de agrement”.

Drept urmare, Primăria s-a oferit cel mult să ajute asociaţia să caute un nou teren, ofertă care, potrivit spuselor lui Kertesz, nu s-a concretizat în niciun fel.

„Alt teren nu mi s-a oferit și am aflat că încă nici nu s-au făcut încercări de a găsi unul pentru cele 200 de animale pe care le îngrijesc”, susţine fondatoarea adăpostului.

Drept urmare, până la evacuarea din luna octombrie, asociaţia încearcă să cumpere un alt teren, pe care să amenajeze şi să autorizeze un nou adăpost de câini. Pentru asta, are nevoie de cel puţin 20.000 de euro, bani pe care ONG-ul nu îi are.

Pentru ca adăpostul să funcţioneze şi din toamnă, iar necuvântătoarele care trăiesc acolo să nu ajungă din nou pe străzi, Antonia Kertesz a declanşat o strângere de fonduri pe Facebook, prin care până joi s-au adunat puţin peste 13.500 de lei.

De asemenea, cei care doresc pot dona bani în conturile deschise pe numele Asociaţiei Antonia Save Animals: RO43BTRLRONCRT0361371801 - cont în lei; RO90BTRLEURCRT0361371801 - cont în euro; Swift: BTRLRO22; Revolut: +40736084412, user: judita2zyd.