Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a lansat un apel la solidaritate cu victimele catastrofei din Nepal, unde, la finalul lunii aprilie, circa 8 milioane de persoane au fost afectate de un cutremur de 7,9 pe scara Richter.

În urma cutremurului, 7.000 de persoane au murit, iar 14.000 au fost rănite. De asemenea, peste 160.000 de case au fost distruse, foarte multe persoane rămânând fără adăpost.

"Momentan, echipele de evaluare Caritas vizitează şi evaluează zonele afectate. Nevoile cele mai urgente sunt legate de asigurarea unui adăpost pentru cei rămaşi fără case. O altă problemă o reprezintă lipsa apei potabile, a alimentelor şi a echipamentelor gospodăreşti. Gospodăriile care au pierdut un membru al familiei sau au casele distruse şi deteriorate, precum şi minorităţile etnice, au prioritate în cazul distribuţiilor", se arată într-un comunicat semnat de părintele Olimpiu Todorean, preşedintele Caritas Eparhial.

Confederaţia Caritas România, împreună cu partenerii din reţeaua Caritas Interationalis, se implică în ajutorarea victimelor catastrofei din Nepal. Duminică, 7 iunie, în toate bisericile greco-catolice din Oradea va avea loc o colectă specială pentru cei care suferă în Nepal. Banii adunaţi în tas în acea zi vor fi predaţi de către fiecare parohie Asociaţiei Caritas Eparhial până pe 22 iunie.

De asemenea, cei care doresc pot contribui în acest scop şi donând într-un cont pus la dispoziţie de ONG-ul orădean: RO27BTRL 0050 1205 7261 6902, deschis la Banca Transilvania Oradea.