Responsabilă cu colectarea deşeurilor aruncate de cetăţenii din Oradea şi din 25 de comune vecine, compania RER Vest este preocupată ca această activitate să nu fie doar eficientă, ci şi cât mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Tocmai de aceea, operatorul de salubritate şi-a înnoit flota, astfel încât, acum, 83% din utilaje sunt din categoria Euro 6, cele mai puţin poluante.

Noi achiziţii

Desemnată câştigătoare la licitaţiile organizate pentru colectarea deşeurilor din Oradea şi zona 1B a judeţului Bihor (Biharia, Borş, Ceica, Cetariu, Copăcel, Drăgeşti, Girişu de Criş, Hidişelu de Sus, Holod, Ineu, Lăzăreni, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Săcădat, Sânmartin, Sântandrei, Sârbi, Spinuş, Tileagd, Vârciorog, Husasău de Tinca, Gepiu, Sălard şi Toboliu), compania RER Vest are, la fel ca autorităţile publice şi cetăţenii, dorinţa de a asigura un sistem eficient de salubritate. Tocmai de aceea, colectarea deşeurilor se face cu utilaje moderne, care asigură transportul etanş al resturilor, indiferent că sunt reciclabile sau reziduale, către depozitul judeţean de deşeurilor.

În plus, RER Vest continuă înnoirea parcului auto. "Am achiziţionat trei noi autospeciale compactoare Iveco Eurocargo, fiecare cu o capacitate de 18 metri cubi", spune directorul general tehnic-investiţii al companiei, Florin Gontariu.

Cele mai performante

Cu cele trei utilaje noi, flota RER Vest a ajuns acum la 43 de autospeciale, dintre care 36 din categoria Euro 6, care emană în atmosferă cantităţi mai mici de noxe. "În prezent, 83% din flota utilizată în Oradea şi comunele din jurul municipiului este constituită din utilaje Euro 6, iar celelalte şapte sunt Euro 5", mai spune Gontariu.

Aşadar, toate autospecialele RER Vest care străbat zilnic oraşul şi comunele din jur pentru colectarea separată a deşeurilor sunt între cele mai performante din rândul celor disponibile pentru activitatea de salubritate.

În plus, compania orădeană are mai multe autoturisme electrice, folosite atât pentru activităţi de salubrizare stradală, cât şi pentru controalele făcute de angajaţii societăţii în oraş, unde muncitorii desfăşoară activităţi de curăţenie manuale ori mecanizate.