Operatorul orădean de salubritate finalizează, în această perioadă, amplasarea în oraş a containerelor pentru colectarea selectivă.

După ce la începutul anului primele "cuşti" cu lacăt în care se află recipiente de colectare diferenţiată s-au amplasat în Nufărul, RER Ecologic Service pune sub cheie şi containerele orădenilor din Rogerius şi zona centrală.

În fiecare cuşcă există containere diferite pentru deşeurile menajere, respectiv pentru cele reciclabile, ceea ce presupune că orădenii trebuie să arunce într-o parte PET-urile, hârtia şi dozele de aluminiu şi într-alta restul deşeurilor.

Până acum, s-au amplasat 200 de containere pe care sunt lipite autocolante ce indică ce fel de deşeuri se adună în ele, iar în Rogerius şi centru se vor mai pune alte 140.

Însă toate se vor dovedi în zadar atâta vreme cât orădenii vor continua să arunce deşeurile la grămadă, pentru că e suficient ca în containerul pentru reciclabile să fie aruncat un singur sac de deşeuri menajere, ca întreaga cantitate să fie compromisă!