În cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Oradea, aleşii cetăţenilor au aprobat prelungirea perioadei de mobilizare pentru RER Vest până la 1 aprilie, ceea ce înseamnă că doar de atunci vor intra în vigoare noile reguli ale salubrităţii şi noile tarife.

Orădenii care stau la case au semnat contractele de salubrizare şi deja au primit şi noile pubele. Trebuie să ştie, astfel, că abia din 1 aprilie le vor şi folosi.

Fiecare proprietar de gospodărie care contractează serviciul de salubritate primeşte gratuit de la RER Vest o pubelă de culoare neagră, pentru colectarea deşeurilor reziduale, una de culoare maro, pentru resturile biodegradabile (fructe, legume, pâine, cereale, coji de ouă, zaţ de cafea, etc.) şi saci galbeni pentru colectarea deşeurilor reciclabile (PET-uri, hârtii, cartoane, doze de aluminiu, metal, cutii de lapte şi iaurt, etc.). Volumul pubelelor este cel ales de titularul contractului, în funcţie de numărul persoanelor care locuiesc în respectiva gospodărie.

RER Vest va anunţa fiecare orădean care vor fi zilele de colectare a biodeşeurilor, în care vor putea să scoată pubelele la limita proprietăţii.