Salubrizarea oraşului este o activitate cu implicaţii majore în viaţa cetăţenilor. Tocmai de aceea, RER Ecologic Service SA Oradea susţine că nu este suficient ca personalul societăţii să-şi facă datoria, să depună eforturi pentru a curăţa oraşul. E nevoie şi de aportul cetăţenilor, prin respectarea unor reguli elementare de convieţuire şi de respect faţă de natură.

O astfel de regulă simplă este cea a colectării selective a deşeurilor, care nu e doar un moft, ci o obligaţie. Confom Legii 211 din 2011 privind regimul deşeurilor, toţi cetăţenii trebuie să colecteze separat următoarele categorii de deşeuri: hârtie, metal, plastic şi sticlă.

Pentru ca această obligaţie să fie respectată, Primăria Oradea şi RER Ecologic Service au pus la dispoziţia cetăţenilor "ustensilele" obligatorii: containere cu capac galben şi saci de aceeaşi culoare, în care cetăţenii trebuie să arunce doar deşeurile ce pot fi reciclate. Din infrastructura necesară colectării selective a deşeurilor fac parte şi aşa-numitele "igluuri" amplasate în oraş şi în care, la fel, orădenii ar trebui să arunce doar PET-uri şi alte materiale din plastic ori metal (în cazul igluurilor de culoare galbenă), sticle (în cele de culoare verde) şi hârtie ori carton (în cele albastre).

Tot pentru ca cetăţenii să adune separat deşeurile menajere de cele reciclabile în casele lor, societatea noastră a demarat luna aceasta o campanie de premiere a orădenilor care sunt văzuţi că aruncă în mod corect deşeurile.

Dorinţa noastră este să împărţim cât mai multe premii, pentru că acest lucru ar însemna că tot mai mulţi cetăţeni au înţeles necesitatea reciclării. Repunând în circuit materialele ce mai pot fi folosite, salvăm din resursele limitate ale Pământului şi ne asigurăm că şi nepoţii noştri vor trăi într-un mediu înconjurător sănătos.

Gabriela Mălinaş
Director Marketing-Economic RER Ecologic Service