Asociaţia Ecotic a organizat un concurs în şcolile orădene, prin care a informat elevii privind colectarea diferenţiată a deşeurilor, adică separarea gunoaielor menajere de cele care pot fi reciclate. Competiţia a avut mai multe secţiuni: una de colectare a deşeurilor reciclabile, una de desene pe tema acestui subiect şi una de confecţionat diferite obiecte din materiale reciclate.

Şcoala cu clasele I-VIII Avram Iancu a fost unitatea în care elevii au strâns cea mai mare cantitate de deşeuri reciclabile, mai precis 465 de kilograme, motiv pentru care şcoala a primit de la organizatori drept premiu un aparat de fotografiat.

La secţiunea desene, mai mulţi elevi au fost premiaţi cu diplome, iar la cea de lucru manual locul I l-au primit elevii unei clase de-a VI-a de la Liceul Ortodox Andrei Mureşanu, care au făcut un obiect decorativ din carton şi carcase de CD-uri. Deşi nu au fost desemnaţi câştigători, şi alţi elevi au dat dovadă de inspiraţie, unii dintre ei realizând o căsuţă în miniatură exclusiv din materiale reciclate.