În această perioadă, în care încearcă să se ferească de îmbolnăviri şi poartă măşti şi mănuşi, orădenii trebuie să se gândească şi la muncitorii din sectorul salubrităţii.

Operatorul licenţiat al Oradiei, RER Vest, a făcut un apel către cetăţeni, cerându-le să arunce măştile şi mănuşile exclusiv printre deşeurile menajere, şi nu în fracţia uscată.

Evităm îmbolnăvirile

Aruncarea măştilor de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă printre resturile menajere este o măsură menită să-i proteje pe angajaţii din salubritate. Dacă sunt aruncate laolaltă cu alte resturi reciclabile, măştile şi mănuşile posibil contaminate vor ajunge în mâinile muncitorilor Eco Bihor, care sortează deşeurile valorificabile aruncate de orădeni în containerele sau sacii de culoare galbenă.

Protejarea sănătăţii angajaţilor din sectorul salubrităţii este importantă. Doar dacă aceştia vor rămâne sănătoşi, deşeurile din oraş vor putea fi colectate corespunzător, iar cele reciclabile vor putea ajunge la firmele specializate în refolosirea lor.

Fără gunoaie pe lângă

Celelalte reguli ale colectării selective a deşeurilor rămân neschimbate. Deşeurile reciclabile trebuie separate de cele reziduale şi depozitate numai în recipientele aferente. Aşadar, resturile sau ambalajele reciclabile (fracţia uscată) din hârtie şi carton, plastic şi metal trebuie să ajungă în pubela sau sacul galben (în lipsa sacului galben, RER Vest acceptă în această perioadă orice sac transparent, care va fi ridicat doar dacă conţine numai deşeuri reciclabile). Deşeurile reziduale (fracţia umedă) trebuie să ajungă în recipientele de culoare neagră.

Este esenţial în această perioadă ca asociaţiile de proprietari să gestioneze corect volumul de deşeuri şi să nu depoziteze cantităţi în afara recipientelor. Pentru protecţia echipelor RER Vest, se doreşte evitarea colectării deşeurilor care nu sunt depozitate în recipiente şi ar trebui încărcate manual în utilajele de colectare. „Orice contact suplimentar pune în pericol sănătatea echipajelor noastre, dar şi posibilitatea RER Vest de a continua serviciul de colectare fără întreruperi”, a transmis operatorul de salubritate.