În anul şcolar următor, cel mai probabil, Colegiul Tehnic Andrei Şaguna nu va mai exista ca şcoală distinctă, ci va fi comasat cu Colegiul Tehnic Traian Vuia. Măsura este propusă de membrii Comisiei de Învăţământ-Cultură din cadrul Consiliului Local al Oradiei, după ce au definitivat proiectul de reorganizare a reţelei şcolare pentru anul 2015-2016.

Fuziunea celor două şcoli, ambele cu profil tehnic, va presupune ca acestea să funcţioneze sub numele Colegiul Tehnic Traian Vuia, Colegiul Andrei Şaguna pierzându-şi personalitatea juridică.

Motivele care stau la baza fuziunii sunt de ordin financiar, ambele şcoli având costuri prea mari în precedentul an şcolar. Mai precis, la Şaguna au fost cheltuieli cu 20% peste finanţarea standard pentru personal, iar la Vuia au fost cu 26% mai multe costuri la materiale. Comasate, cele două şcoli vor avea în total peste 2.500 de elevi.

Proiectul reţelei şcolare va fi trimis Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor pentru avizare şi va fi supus votului Consiliului Local în şedinţa din 18 decembrie.