Colegiul Economic Partenie Cosma este cea mai bună şcoală de afaceri din România. Economiştii au primit această distincţie la gala "JA investeşte în educaţie - Business Hall of Fame", organizată de Junior Achievement, menită să recunoască meritele profesorilor, elevilor şi studenţilor implicaţi în programe internaţionale educaţionale.

Acest premiu recunoaşte, astfel, meritele profesorilor economişti de a-i promova antreprenoriatul în rândul liceenilor, dar şi apropierea de mediul de afaceri. "Colegiul Economic "Partenie Cosma" Oradea înţelege că nu-şi poate realiza obiectivele strategice ce stau la baza viziunii şi misiunii sale fără o strânsă colaborare cu sectorul de afaceri. Această colaborare este potenţată de dezvoltarea infrastructurii economice, sociale şi culturale a oraşului Oradea şi a judeţului Bihor. Agenţii economici din parcurile industriale, cei ce activează în domeniul serviciilor comerciale, turistice şi de alimentaţie publică sunt partenerii noştri naturali. Evoluţiile acestora, succesul lor din ultimii ani au făcut din Oradea unul dintre cele mai atractive oraşe din ţară, o sursă de inspiraţie şi motivaţie a viitorilor antreprenori pe care dorim să-i formăm", se arată într-un comunicat al Colegiului.

La aceeaşi gală, elevii coordonaţi de profesoara Mihaela Moca au fost premiaţi pentru cea mai bună idee de afacere în domeniul horeca.

Colegiul îşi va primi distincţiile şi într-o gală ce va avea loc la Riga (Letonia), în septembrie.