Elevii care au obţinut certificatul de competenţe lingvistice Cambridge şi-au primit, joi, dovada în mână de la profesoarele care au organizat testarea la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, singurul care este acreditat pentru a ţine un astfel de examen în Oradea.

Testarea Cambridge se face de trei ori pe ani, iar în sesiunea din iunie 2010, s-au înscris nu mai puţin de 90 de concurenţi, dintre care 31 sunt elevi gojdişti. "Rezultatele sunt confidenţiale, dar putem spune că acestea sunt foarte bune în această sesiune, într-unul din cazuri fiind obţinute 98 din 100 de puncte", a spus Maria Gherdan, reprezentanta Consiliului Britanic în Oradea, singurul organism care poate susţine testarea Cambridge în România.

"Aceasta este cheiţa de deschidere pentru multe masterate şi facultăţi în Europa", a spus şi profesoara Angelica Morariu, care a ţinut să-i felicite pe toţi cei care au susţinut examenul şi care, după cele nouă ore de testare, au reuşit să obţină punctaje mari.

Certificatele Lingvistice Cambridge sunt recunoscute în toată Europa, în Statele Unite şi în unele state din America de Sud. Începând din acest an, ele au fost recunoscute de Ministerul Educaţiei şi sunt echivalentele examenului de competenţe lingvistice a Bacalaureatului, deci cei care au obţinut certificatul Cambridge, scapă de o probă la Bac.

Înscrierile pentru sesiunea examenului de engleză din decembrie se fac în perioada 21-25 septembrie la profesoara Angelica Morariu de la Colegiul Emanuil Gojdu.