Elevii Colegiului Național „Onisifor Ghibu” din Oradea își vor ține orele de sport și se vor întrece în diferite jocuri de echipă pe un teren multifuncțional din tartan, întins pe 1.380 mp, care a fost inaugurat luni în prezența mai multor invitați, printre care și Claudiu Keşerü, fost elev al acestui colegiu. 

Terenul din tartan, care-l înlocuiește pe cel vechi din beton, a fost realizat de firma Timovladian Aqua Parc și va putea găzdui jocuri de minifotbal, handbal, baschet, volei, precum și alte întreceri sau antrenamente sportive. 

Evenimentul de inaugurare, prezentat de Victor Mihalcea, a prilejuit vizita la colegiul din cartierul Nufărul a mai multor invitați, precum fostul fostbalist Zeno Bundea, campionii mondiali la minifotbal Marius Balogh, Andrei Ferik, Andrei Șumălan, însoțiți de Spiros Baltsavias, președintele Asociației Județene de Minifotbal Bihor, și o delegație de la FC Bihor formată din Sergiu Bactăr, Răzvan Gunie, George Cherman și Andrei Moga. De altfel, acesta din urmă este elev în clasa a XI-a la „Onisifor Ghibu”.

În cadrul evenimentului au fost premiați mai mulți elevi și profesori care au obținut rezultate bune la competiții sportive și la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. De asemenea, micuții fotbaliști i-au provocat pe invitați la un meci demonstrativ. La final, aceștia din urmă le-au acordat elevilor autografe și s-au fotografiat alături de aceștia. 

„Terenul de sport a fost finanțat strict din bugetul școlii. Managementul unei școli trebuie să gestioneze banii școlii în așa fel încât să îmbunătățească baza materială. În ultimii ani, am încercat să facem condiții mai bune pentru orele de sport. Înainte pe jos era beton. Acest teren de tartan are cel puțin două avantaje. În cazul în care un elev cade, nu se lovește atât de rău. În plus, este un teren bun pentru articulații, atât pentru glezne, cât și pentru genunchi. Este elastic și oferă o protecție articulațiilor”, a precizat pentru BIHOREANUL directorul școlii, Iulius Timar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!