Anual, Ministerul Educaţiei caută şcolile româneşti care derulează programele europene educaţionale şi care respectă reperele europene. În ediţia din 2014, Colegiul Tehnic Andrei Şaguna din Oradea a devenit prima şcoală de profil tehnic din Bihor care a primit această distincţie.

"Este o competiţie naţională iniţiată de Ministerul Educaţiei, prin care se face selecţia unor şcoli care oferă un proces educaţional racordat la nişte valori europene şi aceasta se dovedeşte prin numărul şi calitatea proiectelor europene, transfrontaliere, activităţi educative desfăşurate de şcoală care au tangenţă cu obiceiuri şi valori europene", a declarat, joi, pentru BIHOREANUL, directorul Colegiului, Răzvan Vonea.

Pe lângă Colegiul Andrei Şaguna, în acest an a mai primit în Bihor titlul de şcoală europeană Colegiul Naţional Samuil Vulcan Beiuş. Titlul va fi păstrat de şcoala care l-a primit vreme de trei ani.

Profitând de noul titlu primit, conducerea Colegiului Andrei Şaguna le reaminteşte absolvenţilor de gimnaziu că în această şcoală se pot înscrie în clase de învăţământ profesional, primind o bursă de 200 de lei lunar din partea statului şi una identică din partea companiilor private din Parcul Industrial din Oradea. Clasele în care se fac înscrieri sunt de sculer matriţer, tâmplar universal, mecanic auto, electrician şi bucătar.