Ca în fiecare iarnă din ultimii trei ani, pompierii orădeni au colindat, marţi seară, în faţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Un grup de 12 pompieri, alături de preotul ortodox al unităţii, Adrian Toader, au cântat preţ de jumătate de oră mai multe colinde tradiţionale româneşti, dar şi un cântec despre Moş Crăciun dedicat adulţilor care, alături de cei mici, aşteaptă în seara de Ajun să primească daruri. Un moment deosebit a fost şi cel în care preotul a cântat un colind bisericesc, "Vin colindătorii (Leru-i ler)", emoţionând publicul. De altfel, Toader le-a spus celor prezenţi să nu le fie ruşine să colinde în Ajun de Crăciun, vestind astfel vestea bună a Naşterii Mântuitorului.

Spectatorii au fost de ordinul zecilor, majoritatea colegi şi membri ai familiilor pompierilor. În public s-a aflat inclusiv noul comandant al ISU Crişana, colonelul Sorin Caba.

Cei mai entuziaşti au fost însă copiii pompierilor, care au zburdat în jurul colindătorilor. Bucuria lor a fost explicabilă: înainte de recital, în curtea ISU Crişana a ajuns Moş Crăciun, salvat de la etajul superior al unei clădiri din unitate chiar de pompierii de serviciu. Bătrânul cu păr alb şi barbă lungă a fost scos pe geam, coborât cu o autospecială de lucru la înălţime şi adus în jurul micuţilor, care au năvălit peste el de-a dreptul, curioşi să afle ce daruri le-a pregătit.

Moşul le-a promis tuturor că îi va vizita şi peste câteva seri, în seara de Ajun, când pe nevăzute le va lăsa cadourile sub brad. Că aşa-i în noaptea magică a Crăciunului...