Aproximativ 300 de copii din Bihor, Maramureş, Negreşti-Oaş, Bistriţa Năsăud, Bacău dar şi din Ungaria, au colindat, vineri după amiază, centrul Oradiei, în Parada portului popular.

Îmbrăcaţi în straie tradiţionale, fiecare după zona din care provine, şi având după ei şi o mini orchestră de muzică populară, copiii de toate vârstele au pornit de la Casa de Cultură a Sindicatelor spre Primăria Oradea, unde au "invadat" practic Centrul de Relaţii cu Publicul. Aici au fost întâmpinaţi de primarul Ilie Bolojan, dar şi de funcţionarii care au ieşit din birouri pentru a-i asculta.

După o gustare dulce şi după întâlnirea cu Moş Crăciun, colindătorii au pornit pe Corso, spre Prefectură, iar într-un târziu au ajuns din nou la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Parada a fost organizată în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou "Asta-i datina străveche", de Asociaţia Pro Bambini, care, de la ora 16.30, a continuat cu un spectacol la Casa de Cultură a Sindicatelor.