Anul acesta, orădenii dar nu numai sunt invitaţi să simtă şi altfel sărbătorile de iarnă, ajutând două fetiţe grav bolnave să supravieţuiască. La 13 ani, Roxana Creţ are o tumoare pe creier, iar la doar 3 anişori, Iulia Puszati are cancer la ambii rinichi.

Pentru ele, elevii Colegiului Emanuil Gojdu, în colaborare cu siteul sănătateataonline.ro, organizează luni, 17 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un spectacol caritabil, "Colinde pentru suflet", menit să ofere familiilor celor două fetiţe un ajutor financiar, pentru plata taxelor medicale necesare salvării copiilor şi cheltuielilor suplimentare nedecontate de CAS.

Spectacolul, care va începe la ora 18, va avea o varietate de momente artistice: colinde interpretate de Jessie Baneş, Carmen Stoica, Sânziana Toader, Horia Oniţa, Denisa Ifrim şi corul Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu", dar şi show-uri de dans sportiv, balet, dans de societate oferite de Future M&Q, Carla Brystak împreună cu Cătăin Oanţ, Ioana Perneş, Alexa Prada, Alexandra Popovici şi Clubul de Teatru al Colegiului Gojdu.

"Accesul la concert se va face pe bază de bilete, avand pretul de 15 lei, Casa de Cultura are 750 de locuri", se arată într-o informare din partea organizatorilor.

Biletele se pot achiziţiona din majoritatea liceelor orădene, dar şi de la Tudor Baidoc, tel: 0747.80.50.31 sau Ghiţă Dan, tel: 0746.97.24.18.

În ziua spectacolului la Casa de Cultură a Sindicatelor vor fi amplasate două urne pentru cei care doresc să doneze orice sumă de bani, iar în plus, vor fi puse în vânzare CD-uri audio cu colinde înregistrate special pentru acest spectacol, obiecte decorative handmade făcute de gojdişti dar şi un stand cu jucării.

Spectacolul "Colinde pentru suflet" este organizat de Fundaţia "Viorel Negruţiu" şi sanatateataonline.ro, deţinute de Camelia Păşcui, împreună cu Consiliul Elevilor "Emanuil Gojdu", şi se înscrie în cadrul campaniei "Cineva are nevoie de tine", menită să strângă fonduri pentru copii şi tineri bolnavi. Este cel de-al patrulea eveniment caritabil din 2012, iar la celelalte trei fiind strânse sume de peste 109.000 lei.