Muzeul Ţării Crişurilor şi Digi 24 Oradea derulează un proiect lunar intitulat "Colocviile Marii Uniri". În ultima săptămână a fiecărei luni, până în noiembrie 2018, una din emisiunile dedicate Vocilor Bihorului se va înregistra la Muzeul Memorial "Aurel Lazăr" din Oradea, cu un invitat special.

Luna aceasta emisiunea se va înregistra pe data de 28 şi va fi difuzată pe Digi 24 Oradea pe 1 martie 2018, de la orele 17:30, invitat fiind prof. univ. dr. Ioan Horga. Tema discutată va fi contextul internaţional din anul 1918, care a făcut posibilă Unirea cea Mare de la 1 decembrie 1918.

În luna martie, la o dată pe care o vom anunţa ulterior, tema dezbătută este Unirea Basarabiei cu Regatul României, invitat fiind prof. univ. dr. Ion Xenofontov de la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii de stat din Republica Moldova.

Prima astfel de emisiune, difuzată în luna ianuarie, l-a avut ca invitat pe prof. univ. dr. Gabriel Moisa de la Universitatea din Oradea, care a prezentat Dreptul popoarelor de a dispune de ele însele (de autodeterminare), principiile emise de preşedintele SUA, Woodrow Wilson, în ianuarie 1918, pe baza cărora s-a destrămat şi Imperiul Austro-Ungar şi s-a putut realiza Marea Adunare Naţională de la Alba-Iulia (1 decembrie 1918).