Situaţia de urgenţă generată de epidemia de coronavirus a coborât căprăria din pod. La modul absurd. Săptămâna trecută, un colonel din Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă l-a sunat pe directorul economic al Primăriei, Eduard Florea, să meargă să facă curat în toaletele Colegiului Tehnic Constantin Brâncuşi.

Cum singurul telefon de contact pe care îl avea de la conducerea municipalităţii era al directorului economic, militarul l-a sunat pe Florea şi, insensibil la atribuţiunile acestuia, a ordonat: "Sunteţi de la Primărie, rezolvaţi!".

Colonelul era nervos pentru că românii veniţi din străinătate, majoritatea romi din Batăr, carantinaţi începând din 5 aprilie în internatul liceului, s-au plâns autorităţilor că budele, spaţiu comun la dispoziţia tuturor, sunt murdare. Deşi au fost dotaţi cu materiale de curăţenie, mături, mopuri şi dezinfectanţi, locatarii au cerut Primăriei să le trimită şi femei de serviciu, ca la hotel.

Atitudinea n-ar trebui să mire. Într-o altă zi, pe fondul consumului ridicat de energie electrică, au căzut siguranţele şi căminul a rămas ore în şir fără curent pentru că nici unul din cei 165 de carantinaţi n-a vrut să ridice clapetele de la tablou. Ei sunt mai occidentali, ce vreţi?