Ploaia nu i-a întors din drum pe tinerii orădeni dornici să petreacă la Colours Festival, sărbătoarea ce a avut loc sâmbătă în şanţul Cetăţii, în organizarea studenţilor străini de la Facultatea de Medicină şi Farmacie. Ore întregi, tinerii s-au "bătut" cu prafuri colorate, non-toxice, asemenea celor folosite în India, la festivalul Holi, care sărbătoreşte venirea primăverii.

Petrecerea a început la ora 13, iar organizatorii planificaseră ca o oră mai târziu să îi invite pe toţi cei prezenţi să îşi desfacă primele plicuri cu praful specific şi să se acopere unii pe alţii în culori. Numai că petrecăreţii, majoritatea studenţi şi elevi de liceu din Oradea, n-au avut răbdare şi după ce câţiva puşti şi-au desfăcut curioşi plicurile, mulţimea i-a urmat. În câteva minute, toţi cei prezenţi erau coloraţi în mov, verde, galben, roz şi albastru, din cap până în picioare.

Organizatorii au amplasat şi o scenă în parcul Cetăţii, unde mai bine de patru ore DJ-ii au mixat muzică electronică, dar au urcat şi mai mulţi solişti din Oradea, care au cântat inclusiv cântece populare specifice Bihorului. De fiecare dată când au auzit sunetul de higheghe, tinerii nu au stat prea mult pe gânduri şi s-au prins în horă.

De parcă era programată după un ceas, tot la jumătate de oră ploaia îi făcea pe tineri să fugă sub copacii uriaşi din parcul Cetăţii. În final, nici unul nu s-a supărat că a fost udat de stropii de ploaie. Măcar le-au făcut loc pe piele pentru alte culori...