Ambasadorul Regatului Thailandei în România, Chairat Porntipwarawet, a vizitat miercuri Universitatea din Oradea, ocazie cu care în Biblioteca din campus a fost deschisă o mică expoziţie cu cărţi şi exponate artizanale din această ţară, după cum anunţă un comunicat al instituţiei.

Înaltul reprezentant al regatului din Asia de sud-est a fost întâmpinat de prorectorii Sanda Filip şi Sorin Borza şi de preşedintele Senatului academic, Aurel Căuş. Ambasadorul s-a întâlnit şi cu patru studenţi thailandezi, care învaţă Medicina la Oradea.

"După o scurtă discuţie cu aceştia, ambasadorul Thailandei a inaugurat colţul tematic dedicat ţării sale. Mica expoziţie, care va avea caracter permanent, cuprinde cărţi şi exponate artizanale reprezentative pentru atât de frumoasa şi exotica ţară aflată la antipozi. Conform celor spuse de Excelenţa Sa domnul Chairat Porntipwarawet, Universitatea din Oradea este gazda primului "Colţ thailandez" existent în România", a transmis Universitatea.

De asemenea, Biblioteca Universităţii din Oradea a primit o generoasă donaţie de carte din partea Ambasadei Regatului Thailandei la Bucureşti. Titlurile sunt din cele mai diverse, de la cărţi de istorie şi albume de artă, până la volume dedicate atât de apreciatei bucătării thailandeze.

"Sunt convins că marcăm acum începutul unei fructuoase colaborări între instituţiile de învăţământ academic dintre ţările noastre. Studenţii noştri, care au învăţat la Oradea, certifică excelenţa academică a universităţii dumneavoastră şi, din acest motiv, doresc să vă mulţumesc pentru colaborare", a declarat ambasadorul.

Chairat Porntipwarawet a semnat în Cartea de Onoare a Universităţii din Oradea şi a primit, din partea gazdelor sale o plachetă omagială.

În cadrul unui scurt tur al instituţiei, acesta a admirat şi incunabulul păstrat în fondul de carte veche al Bibliotecii din Oradea.

După campusul universitar, înaltul oficial a vizitat Cetatea Oradiei şi zona centrală a oraşului.