Mai mulți bihoreni au fost premiați la Expoziția Națională Columbofilă a României, desfășurată în weekend în Alba Iulia. Evenimentul a reunit mii de columbofili din toată țara, care au expus peste 800 de porumbei. Din fiecare județ, au fost prezentați 20 de porumbei cu rezultate de top la competițiile naționale.

Expoziția a cuprins și Gala Campionilor 2023, în cadrul căreia au fost premiați crescătorii cu cele mai bune rezultate de-a lungul anului trecut.

Din Bihor, au primit distincții mai mulți pasionați cunoscuți în acest domeniu. Mai precis, familia Tunduc a fost premiată cu locul 1 la categoria Național General Maturi, familia Zgird și familia Balaj a primit locul 2 la categoria Național Viteză Maturi, iar Andrei Bondar cu locul 2 la categoria Național General Tineret.

Un trio de crescători, Milian & Pamfil & Gomboș, a primit locul 3 la categoria Național General Palmares Maturi și locul 2 la Național Gold Maraton Tineret.

Potrivit Uniunii Naționale a Columbofililor din România, în anul 2023, au concurat la nivel național peste 11.000 de crescători în peste 1.000 de etape, la care, în total, s-au întrecut aproape un milion de porumbei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!