În seara de Revelion, Teatrul Szigligeti invită publicul la premiera spectacolului "Nunta lui Figaro sau o zi nebună" în regia lui Botos Bálint. Reprezentația va începe sâmbătă, la ora 19.

O operă universală

Potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţia de cultură, regizorul Botos Bálint se află la a cincea colaborare cu Teatrul Szigligeti, dar este pentru prima dată când pune în scenă aici un spectacol care va fi prezentat de Revelion.

Spectacolul regizat după piesa de teatru scrisă de Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais în 1778 este o poveste plină de situaţii comice. Acţiunea urmăreşte viaţa unor personaje precum contele Almavina, care s-a plictisit de nevasta sa şi încearcă să o cucerească pe logodnica lui Figaro, Susanna. Pe tot parcursul spectacolului, contele încearcă să distrugă legătura dintre cei doi îndrăgostiţi, însă planurile sale sunt dejucate, iar iubirea triumfă.

Repetiţiile pentru acest spectacol au început la teatru încă din toamnă. 

Pentru premieră mai sunt disponibile bilete, care pot fi cumpărate de la agenţia instituției de cultură ori online, de pe biletmaster.ro. Preţul unui bilet variază între 70 şi 120 de lei, în funcţie de locul ales în sală.

"Nunta lui Figaro sau o zi nebună" va mai putea fi văzut şi în serile de 2, 7, 8, 17 şi 18 ianuarie, tot în sala mare a teatrului. 

Aproape 50.000 de spectatori

În acelaşi comunicat de presă a fost transmis şi bilanţul activităţii pe anul 2022 al Teatrului Szigligeti. 

Potrivit informării, anul acesta, 49.200 de persoane au mers la spectacolele pregătite de Szigligeti.

"Cele trei trupe ale teatrului au jucat în total 308 spectacole pe parcursul anului, dintre care 228 în Oradea, 64 în alte oraşe din România şi 16 în străinătate. Veniturile totale au fost de 1,1 milioane de lei. Într-un an record, această sumă a ajuns la 1,2 milioane de lei, iar în acest an instituţia şi-a propus ca obiectiv un venit total 860.000 de lei, adică ţinta a fost realizată în 120%", se arată în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!