Echipe mixte formate din inspectori ai Gărzii de Mediu Bihor şi ai Comisariatului General al Gărzii de Mediu au urcat luni în munţi. Comisarii verifică modul în care primăriile gestionează deşeurile din Parcul Naţional Munţii Apuseni.

În ultimele luni, comisarii de mediu bihoreni au mai făcut controale pe teritoriul parcului, tot pentru verificarea modului de gestionare a deşeurilor. Asta pentru că mai multe văi şi doline din Padiş, una dintre cele mai importante destinaţii turistice din Bihor, sunt doldora de gunoaie. Primăriile care au teren în zonă au primit dispoziţii de la comisarii de mediu să curăţe gunoaiele, iar acum inspectorii vor verifica dacă acest lucru s-a întâmplat.

"Se verifică realizarea măsurilor de curăţare a zonei, depozitările ilegale de deşeuri constatate şi impuse anterior, precum şi modul de conformare a administraţiilor publice locale la măsurile impuse de instituţia noastră, cu privire la gestionarea deşeurilor", a declarat luni, pentru BIHOREANUL, comisarul Alin Sălăjan, înlocuitorul comisarului şef la conducerea Gărzii de Mediu Bihor.

De asemenea, comisarii de mediu controlează activităţile economice ce se desfăşoară pe platoul Padiş.