Două TIR-uri ce transportau în total 31 de tone de deșeuri, mai precis cauciucuri uzate și îmbrăcăminte second-hand, pentru care șoferii nu aveau documente, au fost oprite înainte de a intra în țară, pe la Borș II, de polițiștii de frontieră și de comisarii de mediu.

„În data de 12.07.2022, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, cauciucuri uzate și haine second hand de la două societăți comerciale din Ungaria și Italia pentru firme din România”, a transmis, miercuri, comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea. 

Cum aveau suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin din partea reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, iar la verificări s-a aflat că șoferii nu aveau documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!