Biroul de presă al Universităţii din Oradea a făcut publice, vineri, concluziile raportului întocmit de Comisia de Etică în urma cercetării fostului rector Cornel Antal.

În luna martie, acesta a cerut Senatului universitar să-l cerceteze, după ce liderul sindical Gheorghe Ionescu, totodată contracandidat al lui Antal la alegerile pentru rectorat din februarie, l-a acuzat pe fostul rector că şi-a plagiat teza de doctorat după două lucrări semnate de alţi universitari orădeni, mai precis Marcel Roşca şi Antics Miclos.

Comisia de Etică a finalizat cercetările şi a prezentat un raport în faţa Senatului, raport conform căruia Antal nu se face vinovat de nimic. "Teza de doctorat elaborată de către prof.dr.ing. Cornel Antal nu are elemente comune cu celelalte teze de doctorat, tratează subiecte total diferite şi are caracter de originalitate", se arată în raportul Comisiei.

Antal mai ceruse şi să fie verificate persoanele care au mers pe banii Universităţii la clinica din Ingolstadt (unde lucrează soţia fostului rector), precum şi statutul proprietăţilor Universităţii şi lista persoanelor care lucrează la Centrul de Cercetări Geotermale, dat fiind că acelaşi Ionescu l-a acuzat că a mers să-şi viziteze soţia pe banii Universităţii, respectiv că a angajat ilegal persoane.

Comisia de Etică şi-a declinat însă competenţa în privinţa acestor sesizări, iar Senatul Universităţii a considerat că nu mai trebuie cercetate, deoarece toate aceste informaţii se află într-un raport al Ministerului Educaţiei, făcut în urma unui control de anul trecut.

Citeşte mai multe în articolul "Antal cere Senatului Universităţii să-l ancheteze"