Senatul Universităţii din Oradea a luat act, joi, de demisiile preşedintelui Comisiei de Etică, Mircea Vereş, şi a membrului aceleiaşi comisii Ioan Bratu.

Invocând motive personale, cei doi au ales brusc să iasă din Comisie, chit că aveau aceste funcţii de puţin timp. Vereş a fost ales preşedintele Comisiei în luna iulie, tot atunci Bratu fiind votat de senatorii orădeni ca membru în Comisia de Etică.

Conform procedurii, Consiliul de Administraţie al Universităţii a propus Senatului doi membri noi. "Din Comisia de Etică fac parte acum Cornel Nicu Sabău, de la Facultatea de Protecţia Mediului, şi Claudia Leah, de la Facultatea de Litere", a explicat preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă, vineri, pentru BIHOREANUL.

La următoarea întrunire a Comisiei de Etică, membri acesteia îşi vor alege, prin vot secret, preşedintele.

Din Comisia de Etică mai fac parte Marcu Staşa, Claudia Timofte, Florina Hinsu Mariş, Doru Vasile Fer, Marin Pop şi studenţii Diana Tincu şi Lucian Costa.

Cămine mai scumpe

Tot în şedinţa de joi, senatorii Universităţii au aprobat propunerea conducerii executive a Universităţii de a mări tarifele de cazare în cămine.

Astfel, un student bugetat va plăti 80 lei pe lună în căminele C1 şi C2 din campus, în camere cu 4 - 5 locuri, sau 100 lei pe lună în camere cu 3 locuri, la mansardă. Aceeaşi categorie de studenţi va achita 60 lei pe în căminul C3 - Înfrăţirea (str. Poieniţei, nr. 25) în camere cu 4 - 5 locuri, respectiv 130 lei pe lună în căminul nou din campusul universitar, în cameră cu 3 locuri.

Un student care învaţă la regim cu taxă va plăti 140 lei pe lună în căminele C1 şi C2 în camerele cu 4 - 5 locuri sau 150 de lei pentru un loc în camerele cu 3 paturi. Pentru aceeaşi categorie de studenţi, tariful de cazare perceput în Căminul C3 - Înfrăţirea este de 110 lei/lună/persoană (camere cu 4 - 5 locuri), iar în căminul nou din campus 180 lei/lună/persoană în camere cu 3 locuri. Cadrele didactice şi doctoranzii vor plăti câte 240 de lei lunar în căminele din campus, câte 220 de lei lunar în Căminul Înfrăţirea şi 270 de lei lunar în căminul nou.

Pe de altă parte, tot joi, Senatul a validat rezultatele celor 45 de concursuri pentru posturile didactice vacante scoase la concurs în sesiunea septembrie, dar şi cererile mai multor cadre didactice de a preda şi la alte universităţi. De asemenea, Senatul şi-a aprobat propriul logo, care e format dintr-o carte şi o pană, pe fundal albastru, fiind realizat de Teofil Ioan Ştiop, lector dr. la Facultatea de Arte.