Săptămâna începe fără energie electrică în şase localităţi din Bihor, a anunţat luni dimineaţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor.

"În data de 17 decembrie a.c., la ora 08.00, în judeţul Bihor, 3 linii de medie tensiune erau afectate parţial, 22 de posturi de transformare a curentului electric erau nealimentate, iar în localităţile Roşia, Hidişel de Dobreşti, Corbeşti, Topa, Dumbrăviţa şi Codru se înregistrau avarii la reţelele electrice, fiind afectaţi aproximativ 1650 de consumatori. În momentul de faţă, 25 de echipe ale furnizorului de energie electrică  acţionează, în continuare, în teren pentru remedierea deficienţelor", se arată în comunicat.

CJSU Bihor a reamintit şi că luni sunt suspendate cursurile în şapte unităţi de învăţământ de pe raza a patru unităţi administrativ-teritoriale, mai precis şcolile din Tămaşda (comuna Avram Iancu), Ţigăneşti, Cuieşd şi Picleu (comuna Brusturi), Căbeşti şi Chijic (comuna Copăcel).

În plus, luni dimineaţă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a decis să suspende cursurile şi în şcolile primare din Briheni şi Forău, din acelaşi motiv al lipsei energiei electrice.