SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA a achiziţionat un prim lot de 17.470 de contoare cu telecitire, care au început să fie instalate pe următoarele străzi: Bunytai Vince, Crângului, Crivăţului, Cucului, Dornei, Gutuilor, Harghitei, Molidului, Valea Nucului, Vămii, Cântăreţului, Căpşunilor, Isaac Dunaevski, Gurghiului, Inului, Lirei, Moviliţei, Plantelor, Rectorului, Torentului, Prislopului, Cornului, Parângului, Filatov, Popasului, Cucului, Zmeurei, Avicena, Pavilioanele CFR, Matei Corvin, Apelor, Pelicanului, Plugului, Nicolae Filimon, Petru Hristofor, Mărgelelor, Drumul Hotarului, Suişului, Bajor Andor, Cramei, Uzinelor, Merilor, Episcop Ion Alexi, G.A. Petre, Gheorghe Ciuhandru, Dealului, Ciucaşului, Alexandru Todea, Nicolae Filimon, Aurel Pavel Bănuţ, Cimbrului, Brumei, Nordului, Johan Strauss, Prunilor, Valea Drăganului, Drăgăşanilor, Dealul Viilor, Thomas Morus, Zmeurei şi Agronomului.

Pe parcursul lunii februarie 2016, înlocuirea contoarelor cu telecitire va continua pe străzile Secarei, Graului, Calea, Bihorului, Ion Buteanu, Nistrului, Stejarului, Alunei şi Gorunului.

În prezent, pe reţeaua publică de apă din Oradea sunt instalate 24.887 de contoare, acestea urmând a fi schimbate treptat. Actualul program de înlocuire a contoarelor a început cu data de 18 noiembrie 2015 şi se va finaliza până la sfârşitul anului 2017, rata înlocuirii contoarelor fiind de aproximativ 8000 – 8500 contoare/an. Până azi, 02 februarie 2016 au fost montate 1429 de contoare, intenţia declarată a companiei noastre fiind ca, pe viitor, la toate branşamentele din Oradea să fie prevăzute contoare cu telecitire.

Clienţii nu vor suporta niciun fel de costuri legate de noile contoare şi vor fi înştiinţaţi în prealabil care este data programată pentru înlocuire. Contoarele cu telecitire permit citirea indexului de la distanţe de maxim 200 de metri. Astfel, reprezentanţii companiei de apă pot determina consumul de apă, chiar şi atunci când nu au acces la contor din diverse motive: dispozitivul este montat pe proprietate privată şi clienţii nu sunt acasă, sau căminul de contor pozat pe domeniul public este obstrucţionat.

Avantajul clientului, dar şi al companiei, este că facturarea se va face pe baza consumului real, nu a unor estimări bazate pe consumurile din lunile precedente. Contoarele cu telecitire permit aflarea consumului pentru orice moment sau perioadă de timp şi realizarea unor statistici legate de comportamentul de consum. Mai mult, înregistrările sunt stocate în baze de date, aşadar pot fi aflate cu uşurinţă valorile din orice moment şi depistate consumurile neobişnuit de mari, care ascund eventuale disfuncţionalităţi ale reţelelor interioare, respectiv eventuale pierderi de apă. În cazul unui consum neobişnuit de mare, compania noastră va avertiza consumatorii să ia măsuri pentru verificarea instalaţiilor interioare.

Investiţia pe care SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA o face în domeniul achiziţionării contoarelor cu transmisie radio este, cu siguranţă, una avantajoasă, atât pentru companie cât şi pentru consumatori. Clienţii noştrii nu plătesc nimic, iar instalarea acestor contoare reduce costurile de deplasare şi de personal pentru citirea fizică a contoarelor şi furnizează date corecte, fără erori.

Ca în toate campaniile precedente, SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA  va anunţa clienţii care este data programată pentru înlocuirea contorului. În acest sens, vă rugăm să colaboraţi cu angajaţii noştri din teren, în zilele stabilite, pentru ca montarea noilor dispozitive să decurgă rapid şi eficient. În cazul în care nu sunteţi acasă, veţi fi reprogramaţi pentru o dată ulterioară.