Veste proastă pentru amatorii de shopping. Compania Inditex urmează să închidă circa 1.200 de magazine mai mici, în special din Europa şi Asia, pe fondul scăderilor vânzărilor înregistrate de la debutul pandemiei de Covid-19, informează publicaţia britanică The Guardian.

Compania deţine brandurile Zara, Bershka, Pull&Bear şi Massimo Dutti. Potrivit sursei citate, închiderile vor viza în bună măsură magazine mai mici, altele decât Zara.

Inditex îşi doreşte să-şi concentreze eforturile pentru creşterea vânzărilor online. De asemenea, în cadrul restructurării este inclusă, în schimb, deschiderea altor 450 de magazine, altfel poziţionate pe piaţă.

The Guardian scrie că angajaţii magazinelor care se vor închide nu ar fi în pericol, căci ar urma să fie integraţi în business-ul de asigurare a comenzilor online.

Jurnaliştii britanici mai notează că Inditex a fost lovită puternic de pandemia Covid-19, în sensul în care vânzările au scăzut cu 44% în perioada 1 februarie - 30 aprilie, asta însemnând o pierdere de circa 400 de milioane euro.