Compania condusă de orădeanul Zoltan Teszari, RCS & RDS, lider pe piaţa serviciilor de televiziune şi de internet din România, a fost amendată de arbitrul telecom cu 116.846 euro.

Conform capital.ro, amenda survine după ce abonaţii Digi TV din Ungaria au făcut plângeri la NMHH, autoritatea de reglementare în comunicaţii din Ungaria, deoarece operatorul român a scos din grilă canalele Discovery peste noapte, fără niciun anunţ în prealabil.

Potrivit legii, RCS&RDS ar fi trebuit să anunţe abonaţii cu 30 de zile înainte şi să le ofere acestora posibilitatea să se mute la alt operator, în cazul în care aceştia şi-ar fi dorit acest lucru.

La fel ca în România, RCS&RDS a scos posturile Dicovery în Ungaria în noiembrie 2012. CNA a aprobat, însă, în ianuarie, eliminarea din grila RCS&RDS a canalelor Discovery.
"Nu putem interveni pe piaţă. Ea se autoreglează", declara la acea vreme preşedintele CNA, Laura Georgescu.

Discovery Communications a reclamat pe 3 decembrie 2012 CNA "eliminarea abuzivă a canalelor Discovery din reţeaua RCS&RDS".

Pe de altă parte, compania de telecomunicaţii a lansat două canale de documentare, Digi World şi Digi Life, pe 1 octombrie 2012, acestea făcând concurenţă posturilor Discovery.

RCS&RDS are 3 milioane de abonaţi la serviciile TV, 1,2 milioane la televiziunea prin satelit, iar 1,8 milioane sunt abonaţi la CATV.