Organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi desfăşurată vineri la Bucureşti, premierea companiilor din Topul Naţional al Firmelor 2020 a adus orădenilor de la Valtryp o dublă recunoaştere, pentru investiţii în comunitate şi pentru profitul brut.
Diploma şi placheta aferente premiului pentru investiţii în comunicate i-au fost înmânate proprietarului şi managerului companiei orădene, Valeriu Trip, chiar de către premierul României, Ludovic Orban, care a participat la eveniment împreună cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi cu ministrul Economiei, Virgil Popescu.
În speech-ul de după primirea distincţiei, Trip a ţinut să precizeze că firma Valtryp este prima companie românească cu capital autohton 100% în sectorul automotive, realizând volane în lemn şi în piele pentru maşini de lux pentru producători precum Jaguar, Porsche, BMW, Audi, Lancia, Volvo, Toyota şi alţii, fiind înfiinţată în 1994, iar de un an activând în Parcul Industrial II din Oradea, într-un sediu ultramodern, construit cu cofinanţare europeană.
„Dacă Dumnezeu ne ajută, anul viitor vom deveni prima companie independentă energetic pe timpul verii”, a spus Trip, arătând că Valtryp va derula un proiect pentru amplasarea de celule fotovoltaice pe acoperişul clădirii aşa încât să obţină pe timpul verii 150 kWh, ceva mai mult decât consumul de electricitate de acum, de 140 kWh. „Îi îndemn pe toţi întreprinzătorii să folosească fonduri europene”, a mai spus Trip.
Reprezentantul firmei orădene a ţinut, de asemenea, să mulţumească Primăriei Oradea pentru amenajarea la cele mai înalte standarde a parcurilor industriale din oraş, făcând referire la Oradea ca fiind „oraşul faptelor bune” şi exprimându-şi convingerea că după alegerea fostului prima Ilie Bolojan ca preşedinte al Consiliului Judeţean şi Bihorul va deveni „judeţul faptelor bune”.
Compania Valtryp, despre care proprietarul afirmă că doreşte să fie o "firmă a faptelor bune", a fost premiată atât pentru profitul brut realizat în ultimul an, cât şi pentru investiţiile în comunitate.
Anul acesta, în plină pandemie, Valtryp a reuşit să îşi majoreze producţia cu 20%, să crească numărul angajaţilor de la 120 la peste 190, în condiţiile în care muncitorii câştigă aici substanţial (fiind plătiţi chiar şi cu 4.900 lei net lunar) şi în care a sprijinit oraşul cu viziere de protecţie pentru medici şi poliţişti, iar pe elevii din comuna natală, Dobreşti, cu tablete necesare învăţării online.
(advertorial)