O nouă generaţie de viitori medici a părăsit Facultatea de Medicină din Oradea, celebrând finalizarea studiilor în aplauzele profesorilor, rudelor şi ale prietenilor. Bihorel n-a putut să nu remarce, însă, ce echipă "de şoc" a fost pe scenă, unde patru dintre cei cinci profesori au nume sonore, şi nu neapărat pentru performanţe.

Festivitatea a fost condusă de prodecanul Florian Bodog, cel care a rămas fără abilitare şi unul din cele două titluri de doctor, pe motive de impostură şi plagiat. Lângă el a stat doctoriţa Liana Ştefan (ex-Antal), fostă directoare a Maternităţii, concediată în urmă cu un deceniu după mai multe nereguli depistate de primarul de atunci, Ilie Bolojan.

Altul a fost medicul Ovidiu Laurean Pop, la rându-i mazilit de la Spitalul Municipal, unde era şeful Serviciului de Anatomie Patologică, pe motiv că plătea analize scumpe la Spitalul Pelican, unde şi el era angajat, dar care, ce-i drept, a dovedit în instanţă că procedura de demitere n-a fost corectă.

Pe scenă a mai stat şi doctorul Ioan Magyar, al cărui cabinet a fost percheziţionat de procurorii bihoreni în 2017, cu suspiciunea că ar fi luat mită de la studenţi.

Singura de pe scenă fără schelete descoperite prin dulapuri este Ligia Burtă, şefa Centrului de Transfuzii, de te şi întrebi ce căuta acolo...