Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi cu Liceul cu Program Sportiv "Bihorul", organizează vineri cea de-a VI-a ediţie a competiţiei sportive Cupa "Toamnei Orădene", eveniment destinat copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi din cadrul centrelor de plasament şi a complexelor de servicii sociale specializate.

"Scopul acestei activităţi decurge din faptul că, pentru aceşti copii şi tineri, fotbalul, ca ramură sportivă, înseamnă bucurie şi satisfacţie, constituind un bun prilej de socializare şi iniţiere a unor relaţii de prietenie cu ceilalţi sportivi participanţi, precum şi o oportunitate de a-şi dovedi talentul, în vederea unei îndrumări ulterioare spre fotbalul de performanţă", a declarat Darius Pantea, unul dintre organizatori.

La competiţie vor participa echipe reprezentând unităţi din Bihor, dar şi din Ungaria. Mai exact, vor fi prezente echipele de la GŞ "George Bariţiu" Oradea, Fundaţia "Copiii Dragostei" Popeşti, GŞ "Ioan Bococi" Oradea, Centrul de Plasament "Arany Janos" Berettyujfalu (Ungaria), Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă "Orizont" Oradea şi Centrul de Plasament cu Dizabilităţi Oradea.

Întrecerile se vor desfăşura în incinta bazei sportive a Liceului cu Program Sportiv "Bihorul", începând cu ora 10. Detaliile tehnice privind regulamentul de desfăşurare se vor discuta şi preciza în cadrul şedinţei tehnice, care va începe la ora 9.30.

Premiile, care vor fi oferite de DJST Bihor, vor consta în cupe pentru primele trei locuri, 60 de medalii şi mingi.