Orădeanul David Ciente, compozitor şi producător care a lucrat cu artişti recunoscuţi la nivel mondial precum Selena Gomez, Inna şi Alicia Keys, a lansat o nouă piesă, de data aceasta împreună cu Irina Rimes, inspirată de o poezie scrisă de Mihai Eminescu.

Piesa "Străin în ţara lui", care conține versuri din poezia "Doina", a fost lansată în cursul nopții de miercuri spre joi pe platformele de streaming, iar pe YouTube a fost publicat şi un videoclip în care apar cei doi, dar şi mai multe simboluri din folclorul românesc: luna, focul, apa şi ielele.

"Acest release urmăreşte să continue promovarea culturii româneşti, împreunând-o cu muzica electronică și EDM (n.r. muzica dance electronică)", se arată în descrierea videoclipului de pe YouTube.

Melodia conţine mai multe versuri din poezia scrisă de Mihai Eminescu, publicată în 1883 în revista "Convorbiri literare", dar într-o ordine diferită faţă de versiunea originală.

"Nici îi merge, nici se-ndeamnă / Nici îi este toamna toamnă, / Nici e vară vara lui / Şi-i străin în ţara lui", reproduce Irina Rimes.

Irina Rimes şi David Ciente nu sunt la prima colaborare. Anul trecut orădeanul a produs piesa "Ielele", interpretată de cântăreaţa moldoveană şi de Surorile Oşoianu, care a prins la publicul românesc.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, el a colaborat şi cu Inna pentru piesele "Gimme Gimme", "Ruleta" şi "Nirvana", dar şi cu echipa Selenei Gomez pentru piesa "Ring". 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!