Localitatea bihoreană Gurani, din comuna Pietroasa, se va umple de americani miercuri dimineaţă, când va avea loc festivitatea de înfrăţire dintre comună şi oraşul american Brevard, din Carolina de Nord.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bihor, la eveniment va participa o delegaţie americană şi oficialităţi locale, însă oaspete de onoare este ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein. Festivitatea propriu-zisă va avea loc după un tur al satului şi vizite la Primărie şi la şcoala generală din comună.

În cadrul festivităţii, artiştii Ansamblului Crişana care nu s-au dus la expoziţia internaţională din Shangai vor prezenta şi un moment artistic. "În această localitate din America se desfăşoară anual un festival cu muzică folclorică. Sperăm să participăm şi noi anul viitor", a declarat Todor Albert, directorul Filarmonicii din Oradea.

Înfrăţirea celor două localităţi vine după ce un grup de investitori americani au decis să construiască în comuna Pietroasa un sat de vacanţă numit New Vista.

Află mai mult despre New Vista din materialul: Peste 6 milioane de dolari, investiţie la Pietroasa