PROGRAMUL OPERAȚIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE 2014 – 2020

IUNIE 2023

Comunicat de presă finalizare proiect

„Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii și cadrele didactice din Comuna Ceica, județul Bihor",

Cod SMIS 2014+ 143446

UAT COMUNA CEICA, în calitate de beneficiar, a finalizat proiectul „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii și cadrele didactice din Comuna Ceica, județul Bihor", Cod SMIS 2014+ 143446,  în baza contractului de finanțare nr. 960/10.02.2022, încheiat între MINISTERUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE (MIPE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare și UAT COMUNA CEICA.

Proiect cofinanțat din Fondul European Dezvoltare Regională - REACT-EU prin Programul  Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 - Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de Covid-19 și al consecințelor sale sociale.

Obiectivele generale realizate ale proiectului:

- Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de COVID19 si al consecințelor sale sociale.

- Limitarea răspândirii virusului, precum si a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populației României, poate fi realizată prin asigurarea disponibilității echipamentelor/ dispozitivelor de protecție si asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel încât se impune dotarea corespunzătoare a Unităților de Învățământ de stat in vederea obținerii următorului rezultat:

- Capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS-COV-2 in sistemul public de educație preuniversitară.

- Prin dotarea cu echipamentele/dispozitivele de protecție necesare pentru evitarea transmiterii virusului si asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, se impune dotarea corespunzătoare a Unităților de Învățământ, in mod direct, pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Astfel, se va îmbunătăți capacitatea de prevenire a îmbolnăvirii elevilor si personalului didactic.

- Protejarea sănătății populației prin limitarea răspândirii virusului/infecției SARS-COV-2 la nivelul Unităților de Învățământ preuniversitar de stat de pe raza U.A.T. Comuna Ceica, ca urmare a asigurării condițiilor igienico-sanitare minime necesare în acest context – condiții obținute prin implementarea prezentului proiect..

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate obținute):

- Dotarea Unităților de învățământ preșcolar de stat de pe raza UAT Comuna Ceica cu echipamente de protecție, dispozitive medicale mobile destinate asigurării condițiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea si diminuarea răspândirii potențiale a infecției cu virusul SARS-CoV-2 (Masca de protecție; Mănuși de protecție; Poarta detectare temperatura umana; Cos de gunoi cu pedala; Viziera de protecție; Termometru non contact; Covoraș dezinfectant pentru intrare (70*50*3cm); Dozator pentru gel sau lichid dezinfectant; Uscător de mâini; Dispenser automat de dezinfectare cu senzor; Dispenser automat săpun lichid cu senzor; Săpun lichid; Gel dezinfectant de mâini; Igienizant de suprafețe).

Beneficiarii direcți ai proiectului:

Populația școlară și cadrele didactice de pe raza U.A.T. comuna Ceica.

Unitățile de învățământ preuniversitar vizate sunt:

- Școala Gimnazială nr.1 Ceica, Școala Gimnazială nr.2 Ceișoara, Școala Primară nr.1 Corbești, Școala Primară nr.2 Cotiglet, Școala Primară nr.3 Dușești, Școala Primară nr.4 Incești, Grădinița cu Program Normal nr.1 Ceica, Grădinița cu Program Normal nr.2 Ceișoara, Grădinița cu Program Normal nr.3 Corbești, Grădinița cu Program Normal nr.4 Incești, Grădinița cu Program Normal nr.5 Cotiglet, Grădinița cu Program Normal nr.5 Dușești

Beneficiarii indirecți ai proiectului:

Comunitatea locală, prin protejarea sănătății populației ca urmare a consolidării capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza unității administrativ teritoriale de a limita, prin acțiunile întreprinse, răspândirea virusului/infecției SARS-COV-2.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 860.946,82 lei, din care:

- Valoarea totală eligibilă  ( Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU)  - 856.386,82 lei
- Valoarea ne-eligibilă inclusiv TVA - 4.560,00 lei

Proiectul a fost implementat de către beneficiarul UAT Comuna Ceica reprezentată legal de către doamna primar Șovre Ana Livia.

Perioada de implementare a proiectului: 10.02.2022 – 30.06.2023.

Date de Contact:

UAT COMUNA CEICA
CIF: 4784210, cu sediul în Comuna Ceica, str. Principală nr. 67, județul Bihor, România,
Tel: 025924460, e-mail: primaria.ceica@cjbihor.ro

(anunț publicitar)