PROGRAMUL OPERAŢIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE 2014 – 2020

Decembrie 2022

Comunicat de presă finalizare proiect

"Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii şi cadrele didactice din Comuna Copăcel, judeţul Bihor",
Cod SMIS 2014+ 145932

UAT COMUNA COPĂCEL, în calitate de beneficiar, a implementat proiectul "Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii şi cadrele didactice din Comuna Copăcel, judeţul Bihor ", Cod SMIS 2014+ 145932, în baza contractului de finanţare nr. 901/02.02.2022, încheiat între MINISTERUL INVESTIŢIILOR ŞI PROIECTELOR EUROPENE (MIPE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare şi UAT COMUNA COPĂCEL.

Proiect cofinanţat din Fondul European Dezvoltare Regională - REACT-EU prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 - Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de Covid-19 şi al consecinţelor sale sociale.

Obiectivele generale realizate ale proiectului:

- Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de COVID19 si al consecinţelor sale sociale.

- Limitarea răspândirii virusului, precum si a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populaţiei României, poate fi realizată prin asigurarea disponibilităţii echipamentelor/ dispozitivelor de protecţie si asigurarea condiţiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel încât se impune dotarea corespunzătoare a Unităţilor de Învăţământ de stat in vederea obţinerii următorului rezultat:

- Capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecţiei cu SARS-COV-2 in sistemul public de educaţie preuniversitară.

- Prin dotarea cu echipamentele/dispozitivele de protecţie necesare pentru evitarea transmiterii virusului si asigurarea condiţiilor igienico-sanitare minime necesare, se impune dotarea corespunzătoare a Unităţilor de Învăţământ, in mod direct, pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Astfel, se va îmbunătăţi capacitatea de prevenire a îmbolnăvirii elevilor si personalului didactic.

- Protejarea sănătăţii populaţiei prin limitarea răspândirii virusului/infecţiei SARS-COV-2 la nivelul Unităţilor de Învăţământ preuniversitar de stat de pe raza U.A.T. Comuna Copăcel, ca urmare a asigurării condiţiilor igienico-sanitare minime necesare în acest context – condiţii obţinute prin implementarea prezentului proiect..

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate obţinute):

- Dotarea Unităţilor de învăţământ preşcolar de stat de pe raza UAT Comuna Copăcel cu echipamente de protecţie, dispozitive medicale mobile destinate asigurării condiţiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea si diminuarea răspândirii potenţiale a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 (Masca de protecţie; Mănuşi de protecţie; Poarta detectare temperatura umana; Cos de gunoi cu pedala; Viziera de protecţie; Termometru non contact; Covoraş dezinfectant pentru intrare (70*50*3cm); Dozator pentru gel sau lichid dezinfectant; Uscător de mâini; Dispenser automat de dezinfectare cu senzor; Dispenser automat săpun lichid cu senzor; Săpun lichid; Gel dezinfectant de mâini; Igienizant de suprafeţe).

Beneficiarii direcţi ai proiectului:

Populaţia şcolară şi cadrele didactice de pe raza U.A.T. comuna Copăcel.

Unităţile de învăţământ preşcolar vizate sunt:

- Şcoala Gimnazială nr. 1 Chijic

- Şcoala Primară nr. 1 Sărand

- Şcoala Primară nr. 2 Copăcel

- Şcoala Primară nr. 3 Surduc

- Şcoala Gimnazială nr. 2 Bucuroaia

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 1 Chijic

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 2 Sărand

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 3 Copăcel

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 4 Surduc

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 5 Bucuroaia

Beneficiarii indirecţi ai proiectului:

Comunitatea locală, prin protejarea sănătăţii populaţiei ca urmare a consolidării capacităţii unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza unităţii administrativ teritoriale de a limita, prin acţiunile întreprinse, răspândirea virusului/infecţiei SARS-COV-2.

Valoarea totală a Contractului de Finanţare este de 489.355,49 lei, din care:

- Valoarea totală eligibilă  ( Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU)  - 484.795,49 lei
- Valoarea ne-eligibilă inclusiv TVA - 4.560,00 lei

Proiectul a fost implementat de către beneficiarul UAT Comuna Copăcel reprezentată legal de către dl primar Silviu Ioan PETRIŢA.

Perioada de implementare a proiectului: 02.02.2022 – 31.12.2022 .

Date de Contact:

UAT COMUNA COPĂCEL
CIF: 4883974, cu sediul în Comuna Copăcel, str. Principală nr. 176A, judeţul Bihor, România
Tel: 0745632045, e-mail: primariacopacel@yahoo.com

(anunţ publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!