Comunicat de presă începere implementare proiect 

"PNRR: Fonduri pentru România modernă şi reformată!"

Comuna Tarcea, judeţul Bihor anunţă începerea activităţilor pentru implementarea proiectului "DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ŞI ECHIPAMENTE A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT DIN COMUNA TARCEA, JUDEŢUL BIHOR", finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Pilonul VI. Politici pentru noua generaţie, Componenta 15 - Dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe, Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educaţiei -  Investiţia 9. Asigurarea echipamentelor şi a resurselor tehnologice digitale pentru unităţile de învăţământ; Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcţie şi dotare in sistemul de învăţământ preuniversitar - Investiţia 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare şi laboratoarele/atelierele şcolare.

Obiectivul general al proiectului este de a sprijini transformarea digitală a şcolilor şi a grădiniţelor şi de a facilita învăţarea online, de a asigura infrastructura şi resursele tehnologice necesare pentru unităţile de învăţământ preuniversitar, sporirea calităţii şi siguranţei mediilor de învăţare, inclusiv în ceea ce priveşte reglementările pentru materiale didactice, mobilier, echipamente de laborator şi ateliere tehnologice.

Obiectivul specific al acestui proiect vizează investiţii în mobilier, materiale didactice, dar şi infrastructuri digitale pentru predare şi instrumente digitale de predare în unităţile de învăţământ din comuna Tarcea, respectiv:

- Şcoala gimnazială nr. 1 Tarcea;

- Şcoala gimnazială nr. 2 Adoni;

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 1 Tarcea;

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 2 Adoni;

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 3 Galoşpetreu.

Prin proiect sunt propuse următoarele acţiuni:

- Dotarea cu echipamente unui laborator de informatică;

- Dotarea cu echipamente TIC a 12 săli de clasă şi 5 grupe grădiniţă;

- Dotarea cu mobilier si materiale didactice a 12 săli de clasă, 5 grupe grădiniţă şi a laboratorului de informatică;

- Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente TIC a unui laborator multidisciplinar

- Înfiinţarea unui cabinet de psihopedagogie.

Nr. contract de finanţare: 77DOT/2023

Valoarea totală a eligibilă din PNRR a contractului de finanţare: 965.869,25 lei

Perioada de implementare a proiectului: 02.08.2023 - 31.12.2024

Persoană de contact: Primar VAJNA ANTON ARPAD
Telefon: 0259355807
Email: primariatarcea@gmail.com

"Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!